Kako muzika i mirisi mogu povećati vašu prodaju?

RadioSparx - kako muzika i mirisi mogu povecati vasu prodaju

Dobri trgovci znaju da je ambijent u njihovoj radnji izuzetno važan bez obzira na to šta prodaju. Izbor muzike, atraktivni izlozi, raspored proizvoda u radnji, obučen i uslužan tim, svaki detalj doprinosi iskustvu mušterije – čak i miris.

Idealno iskustvo kupovine angažuje svih pet čula zbog čega je dokazano da muzika i mirisi u radnji oblikuju raspoloženje i utiske kupaca.

Čulo mirisa je naše iskonsko čulo zbog čega mozak reaguje na miris prije nego na bilo koji drugi podražaj.

Miris (i muzika) su okidači za emocije, izazivaju uspomene i određena ponašanja kupaca. Donosimo vam par savjeta kako da sklopite idealan miks muzike i mirisa i kreirate savršenu i omiljenu atmosferu za vaše kupce.

Nemojte koristiti jeftine mirise

Ukoliko je vaš budžet ograničen nemojte posezati za jeftinim osvježivačima zraka. Jeftini, naporni i agresivni mirisi negativno utiču na kupce i iritiraju ih, a obični difuzori u drogerijskim osvježivačima prostora ne dozvoljavaju precizna podešavanja i kontrolu inteziteta i količine mirisa koji se ispušta što može uzrokovati prenaparfemisane dijelove radnje i neprijatno iskustvo za kupce. Parfem u radnji treba tek da se osjeti.

Na tržištu postoje pristupačni disperzori mirisa koji dozvoljavaju kontrolu i količinu mirisa koji se ispušta.

Uskladite miris i brend

Logika kaže da cvjetni i drugi lagani mirisi dobro funkcionišu u buticima i radnjama ženske konfekcije, dok su jače, začinske i drvenaste note idealne za radnje u kojima se prodaje muška odjeća i dodaci.

S druge strane, miris svježe pokošene trave u radnji baštenske opreme i sitnih alata, sviđa se i muškarcima i ženama. Pravilan izbor arome unapređuje percepciju kupaca o kvalitetu vašeg proizvoda, brenda ili radnje i podstiče ih da se duže zadrže kod vas.

Manje je više

Iskušenje da koristite više različitih mirisa može biti zaista primamljivo, u zavisnosti od veličine vaše radnje, ali takođe može biti i loše po vas kao kada biste puštali dvije muzike istovremeno u jednoj prostoriji.

Rezultat je obično zbunjenost i iritacija – dvije najnepoželjnije emocije kod kupaca. Razmislite da npr. koristite nježan i nenametljiv parfem u zoni ulaza/izlaza i samo jedan, zanimljiv i privlačan miris na različitim mjestima u cijeloj radnji.

Brzo i jako

Većina kupaca ne razmišlja o muzici u radnji kada tek ulazi. Međutim, kada uđu u radnju fokus pažnje se pomjera na muziku koju čuju u pozadini. Većina nas će početi da pjevuši ukoliko u pozadini čujemo poznatu melodiju, ali nećemo obraćati pažnju ukoliko nam ta pjesma nije poznata.

Bez obzira na to, pozadinska muzika koju emitujete u radnji, svjesno ili ne, radi ono za šta se i koristi, opušta, popravlja raspoloženje i inspiriše vaše mušterije na trošenje. Slično kao i mirisi i muzika utiče na emocije, ali ima i fizički efekat jer podiže ili spušta nivo energije i otkucaje srca.

Restorani su odlični primjeri dobre kontrole zvuka u prostoru. Gosti duže ručaju, naručuju više pića i uživaju u atmosferi kada svira muzika sporijeg tempa. S druge strane, restorani brze hrane podstiču svoje goste na kratko zadržavanje puštajući bržu muziku.

Ukoliko vam je cilj da podstaknete vaše mušterije na duže zadržavanje u radnji kako biste povećali prodaju zašto biste puštali živahnu, energičnu muziku koja ih u suštini podstiče na brz odlazak?

Pripazite na jačinu zvuka

Ne upadajte u zamku puštanja preglasne pozadinske muzike bez obzira na godine mušterija koje ciljate. Postoji nivo jačine zvuka – čak i kod mlađih potrošača kada muzika postane nametljiva, van bara ili kluba.

Ako vaši klijenti ne mogu razgovarati bez podizanja glasa ili imaju poteškoća da čuju jedni druge oni će jednostavno otići negdje drugdje. Oni koji izdrže, obično će brzo obaviti ono zbog čega su došli i otići.

Eventualni plus glasne muzike visokog tempa mogu biti prestimulirani kupci, pogotovo mlađi jer preglasna, preenergična muzika ima veliki uticaj na impulsivnu kupovinu zbog preopterećenja čula koje izaziva.

Kada vas glasnim zvukom „bombarduju“ sa svih strana, slabi samokontrola. S druge strane, ukoliko stariji kupci čuju preglasnu muziku i ispred vrata, vjerovatno neće ni ući u radnju.

Uskladite muziku i brend

Razmislite o konceptu vaše radnje ili objekta, proizvodima koje prodajete i mušterijama koje želite da privučete.

Kako miriše u vašoj radnji?

Kakvu pozadinsku muziku sada slušate?

Da li ciljate određenu ciljnu grupu kupaca ili želite povezati muziku koju puštate s brendom koji zastupate?

Na koji način to treba da se odrazi na pozadinsku muziku u vašoj radnji?

Potpuno je jasno da nećete izabrati francuske šansone ukoliko želite povećati prodaju autodijelova. Odgovori na prethodna pitanja mogu vam pomoći da privučete više klijenata i dobijete njihove pozitivne reakcije.

Korišćenje muzike i mirisa u prodajnim objektima posmatrajte kao priliku za povećanje prodaje i lojalnosti kupaca i istovremeno pozitivno iskustvo za sve veći segment potrošača.

Izvor: https://retailradio.biz/how-music-and-scent-can-increase-retail-sales/

Želite saradnju ili imate pitanja?

Ukoliko želite da sarađujete s nama ili imate neka pitanja, slobodno nas kontaktirajte.